- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Alacalı Kek Tarifi
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un (elenmiş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
1. Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
2. Süt ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
3. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpalım.
4. Kek hamurunun yarısını tereyağı ile yağladığımız kek kalıbımıza boşaltalım.
5. Kalan hamura kakaoyu ilave edip çırpalım.
6. Sade hamurun üzerine kakaolu hamuru gezdirerek boşaltalım.
7. Kakaolu hamurun yerleşmesi için kalıbımızı birkaç kez sallayalım.
8. Önceden ısıtılmış 170° fırında 40 dk pişirelim.
9. Soğuyan kekimizi kalıptan çıkartalım ve dilimleyerek servis edelim.
Yorumlar
Yorum Gönder