- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Ekmek tarifi ve malzemeler:
200 ml ılık süt.
200 ml ılık su.
100 ml bitkisel yağ.
1 yemek kaşığı şeker.
7 gr kuru maya.
İyice karıştırın.
130 gr un ekleyin.
İyice karıştırın.
Üzerini örtüp mayalanması için 15 dakika bekletin.
1 yumurta beyazı ekleyin.
520 gr un ekleyin.
1 çay kaşığı tuz (7 gr).
İyice karıştırın.
Masayı un serpin.
Hamuru pürüzsüz olana kadar iyice yoğurun.
Bir kapak veya streç film ile örtün ve 1,5 saat ılık bir yerde bekletin.
Hamur iki katına çıkmalı.
Hamuru 10 parçaya bölün.
Benden sonra tekrar et ve başarılı olacaksın.
Her bir hamur parçasını bir top haline getirin.
Gösterdiğim gibi hamuru açın.
Hamuru tereyağı ile fırçalayın.
Bu işlemi her parça ile tekrarlayın.
Süreç hızlı değil, ama sonuç buna değer!
Toplamda, bana 100 gr tereyağı aldı.
Hamuru 30 dakika dondurucuya koyun.
Donmuş hamuru açın.
Hamuru 16 parçaya bölün.
Gösterdiğim gibi hamuru yuvarlayın.
Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
Sarısı 2 çay kaşığı sütle karıştırın.
Hamuru yağlayın.
180°C / 356°F fırında 30-35 dakika pişirin.
Çok güzel ve lezzetli çıktı!
Pişirme süreci uzun ama çok heyecan verici!
Kendiniz deneyin - bayılacaksınız!
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder