Evde Mozzarella peyniri nasıl yapılır 2 malzemeden lezzetli mozzarella


Evde mozzarella nasıl yapılır. Herkesin seveceği, 2 bileşenli, lezzetli bir mozzarella peyniri tarifi. Bu ev yapımı mozzarella tarifi basit, peynir mayası içermeyen bir peynir tarifi. Bugün size ev yapımı mozzarella'nın nasıl yapıldığını göstereceğim.

Malzemeler
2 litre pastörize edilmemiş süt
4 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
0,5 yemek kaşığı tuz
nasıl pişirilir:
2 litre pastörize edilmemiş (pişmemiş) süt alın.
İpucu: Pastörize edilmemiş ve henüz kaynatılmamış sütü almayı unutmayın. Bu, önceden paketlenmiş sütün kullanılamayacağı anlamına gelir.
Sütü kısık ateşte ısıtın ve sürekli karıştırın. Sütün sıcaklığını izleyin. Her zaman kontrol edin ve sütün parmağınızı sokamayacak kadar sıcak olduğunu hissettiğiniz anda ısıtmayı kapatın. (Aşırı ısıtmamaya dikkat edin)
Şimdi 4 yemek kaşığı sirke eklemeniz ve sirkeyi eklerken sürekli karıştırmanız gerekiyor. Bu yavaş bir süreçtir ve biraz zaman alacaktır. Bu yüzden sabırlı ol. Sütte yavaş yavaş lor oluştuğunu göreceksiniz. Sütün cinsine göre 1 çorba kaşığı sirke ekleyebilirsiniz.
Tüm loru bir kapta sürekli ve yavaşça toplayın. Çıkarın ve fazla suyu alın. Şimdi peyniri sıcak suya koymanız gerekiyor. Bunun için fazla peynir suyunu da kullanabilirsiniz. Suyu sıcak olana kadar ısıtın. Bir kaseye su dökün, bu suya bir peynir topu koyun ve karıştırmaya devam edin. Peyniri bu suda 5-6 dakika bekletin. Ardından peynirdeki fazla suyu sıkmak için ellerinizi kullanın.
Şimdi peynir topunu 1-2 dakika buzlu suda bekletin.
İpucu: Musluk suyu kullanabilir ve içine buz küpleri koyabilirsiniz. Çok soğuk olmalı.
Peynir topunu çıkarın, fazla suyu alın, tekrar daldırın ve işlemi 2-3 kez tekrarlayın. Son olarak fazla suyu sıkın ve ev yapımı mozzarella peynirimiz yemeye hazır.
İpucu: Peyniri streç filmle sarın ve dondurun. Of the
# Peynir #Mozzarella #Ev yapımı peynir
donmuş peynirin rendelenmesi kolaydır.
Arkadaşlar, videoyu beğendiyseniz, kanala yardımcı olabilirsiniz:

Yorumlar